Úvodní stránka › Fóra › Fórum › Recepty z darů přírody – bylinky
Označeno štítky: Recepty z darů přírody - bylinky
na bodnutí včelou, vosou – použijte hlínu 🙂
http://andelske-obrazy.blog.cz/0906/bodnuti-vcelou-vosou-dobra-rada
wCitron_a_jeho_uskladnenie (1).doc (253 kB)Zobrazit | Stáhnout
CITRON do mrazáku
V žádném případě to neberte jako lékařskou pomoc, ale pokud to pomůže jen jediné osobě, bude to stát za to.
Mnoho profesionálů v restauracích používá nebo konzumuje citron a je možné používat jej tak, aby nic nevyšlo nazmar.
Jak můžete využít celý citron bez odpadu?
Jednoduše .. dejte umytý citron do mrazícího boxu lednice. Jakmile je citron zmrzlý, celý citrón nastrouhejte (není potřeba loupat) a posypte jim vaše potraviny. Posypte whisky, vína, zeleninový salát, zmrzlinu, polévky, nudle, špagety, omáčky, rýži, suši, rybí pokrmy – cokoliv. Všechny potraviny budou mít nečekaně nádhernou chuť, něco, co jste možná nikdy předtím neochutnali.
S největší pravděpodobností si jen myslíte, že citronové šťávy mají mnoho vitaminu C. To už není úplná pravda. Co je hlavní výhodou použití celéh citronu kromě zabránění jeho plýtváním a přidávání nové chuti? Citronové slupky obsahují 5 až 10krát více vitamínů než samotná citronová šťáva. Ano, to je to, co je plýtvání, ale od této chvíle tento jednoduchý postup zamrznutí celého citronu pomůže zkonzumovat všechny živiny a ještě mnohem zdravěji. Je také dobré, že citronové kůry jsou schopny z těla odstranit
zdravotně závadné toxické prvky.
Takže dejte citron do mrazáku a pak každý den s ním posypejte svá jídla. Je to klíč k tomu, aby byly vaše potraviny chutnější, a vy budete žít zdravěji a déle! To je tajemství citronu! Lepší pozdě než nikdy!
Překvapující výhody citrónu: citron (citrus) je zázračný produkt, zabíjí rakovinné buňky. Je 10.000krát silnější než chemoterapie.
Proč o tom nevíte? Protože laboratoře mají zájem dělat syntetickou verzi, která jim přinese obrovské zisky. Nyní můžete pomoci příteli v nouzi tím, že mu dáte vědět, že citronová šťáva je prospěšná v prevenci onemocnění. Jeho chuť je příjemná a nepřináší strašlivé účinky chemoterapie. Kolik lidí zbytečně zemře při tomto přísně střeženém tajemství jen proto, aby nedošlo k ohrožení multimili-onářských velkých společnosti?
Jak víte, jsou známy citronovníky s více odrůdami citronů a limetek. Můžete jíst ovoce různými způsoby: můžete jíst řízky, džusy, připravené nápoje, sorbety, pečivo, atd. Má mnoho ctností, ale nejzajímavější je efekt, vyvolán u cyst a nádorů. Tato rostlina je osvědčeným lékem proti rakovině všech typů. Někteří říkají, že je velmi užitečný ve všech variantách rakoviny a je považován i jako antimikrobiální spektrum proti bakteriálním infekcím a plísním, účinný proti vnitřním parazitům a červům, reguluje krevní tlak, který je příliš vysoký, je antidepresivem, bojuje proti stresu a nervovým poruchám.
Zdroj těchto informací je fascinující:
pochází od jednoho z největších výrobců léků na světě, který říká, že po více než 20 laboratorních testech od roku 1970 extrakty ukázaly, že ničí zhoubné buňky ve 12 druzích rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky břišní.
Sloučeniny tohoto stromu ukázaly 10000 krát lepší výsledky než produkty Adriamycin, drog běžně používané v chemoterapii na celém světě, který zpomaluje růst nádorových buněk.
A co je ještě více udivující:
tento typ léčby s extraktem z citronu pouze ničí zhoubné rakovinné buňky a nemá vliv na zdravé buňky.
Pošli to všem lidem na kterých Ti záleží a které máš rád !!!!
=
Přílohy
wMED_zazraeny_l__k1.doc (35 kB)Zobrazit | Stáhnout
MED – SLADKÝ LÉK NA CUKROVKU, ALERGIE, KŮŽI, VNĚJŠÍ PORANĚNÍ, SRDEČNÍ PROBLÉMY, DEPRESI, NĚKTERÉ DRUHY RAKOVIN, ŠPATNÉ TRÁVENÍ A DALŠÍ
Jeden z nejúžasnějších a nejsladších darů Země.
Je snad někdo na této planetě, kdo by mohl říci, fuj, med mi nechutná?
A nemám na mysli novodobý, komerční med pančovaný cukrem či jiným sladidlem a převařený za vysokých teplot.
Ten med, o kterém budu psát, je nefiltrovaný, nezpracovaný, tepelně neupravený.
Takový, na kterém si pochutnává medvídek Pú.
Ani se nedivím, že je pro něj schopen vlézt kamkoliv.
Medy jsou různé- tmavé, světlé, s mateří kašičkou a také jako směs s pylem, propolisem, víčky a mateří kašičkou dohromady- přímo Včelí mystérium (www.sweb.cz/sumavskymed ).
Jeho fantastické nutriční vlastnosti objevil již Hippokrates- otec medicíny.
Podle švýcarské studie obsahuje med mnoho sacharidů, ale jeho glykemický index je velmi nízký, což znamená, že uvolňuje glukózu do krve velmi pomalu a tím zabraňuje výkyvům hladiny krevního cukru. Je proto vhodný pro diabetiky a lidi, kteří trpí hypoglykémií.
Hypoglykémií trpí velké množství lidí. Kolísání hladiny krevního cukru velmi úzce souvisí s depresí, střídání nálad, nemožností se dlouhodobě soustředit a co je velmi zajímavé- s automobilovými nehodami a úrazy.
Existuje statistika, která potvrzuje, že lidé, kteří mají stálou hladinu krevního cukru (to jsou většinou lidé, kteří nejedí cukr a komerční potraviny) nezažívají automobilové nehody.
O hypoglykémii – epidemii lidstva- je napsáno pár zajímavých knih.
ČERVENÁ ČOČKA
Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B-6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a pomáhá proti zácpě. Škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. To je důležité zejména pro diabetiky, ale nejenom pro ně.
Vynikající je v jednoduché kombinaci s rýží či celozrnným chlebem.
http://www.poradna-prozdravi.cz/casopis-zdravicko/recepty/polevky/polevka-z-cervene-cocky/
Jedlá soda je cenově dostupná atak nám může posloužit v mnoha oblastech života. A kromě toho, je bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Určitě ji máte v domácnosti, ale příliš ji nevyužíváte. Zde je pár tipů, jak ji správně využít : 1. Pokud máte suchou pleť, přidejte kávovou lžičku (stačí půl lžičky) jedlé sody do misky s teplou vodou. Oplachujte si s ní obličej. 2. 100 g sody přidáme do teplé vody před koupáním, změkčí tvrdou vodu a vaše pleť bude jemnější. 3. Zmírnit bolest v nohou po náročném dni můžete přidáním 3 čajových lžiček jedlé sody na 5 litrů vody. ***Nebo silnější verze: 4 lžíce jedlé sody na litr teplé vody na příliš unavené nohy. 4. Použití jedlé sody namísto deodorantů (pokud zjistíte, že žádný nepomáhá). Stačí se jen jakoby poprášit v podpaží . 5. Pokud se Vám potí nohy, dejte trochu jedlé sody do vašich bot. Boty po návratu jednoduše vytřepejte. Před obutím nasypte novou sodu. Samozřejmě když si nebudete zouvat boty nikde jinde kromě domova. Do starých ponožek dejte dvě lžíce sody a vložte do použitých bot na noc – pak nepáchnou. 6. Pokud Vás štípne hmyz (vosy, komáři, včely), naneste na pleť mírně vlhkou sodu. Pomůže odstranit bolest a pálení. Pomáhá i při popálení kopřivami. 7. Odstranění zápachu z čalounění můžete dosáhnout, pokud posypete povrch sodou a za několik hodin vše vysajete. Koberec také posypat sodou, nechat 15min.působit a vysát. 8. Jak se zbavit zápachu v ledničce? Nechejte talířek s 50 g sody v chladničce. O několik dní později vysypte do dřezu a pročistíte si výlevku. Na ucpanou výlevku stačí 1 šálek jedlé sody, pak šálek horkého octa a litr vroucí vody. 9. Zelená zelenina, například hrách či fazolky, si udrží intenzivnější barvu, pokud se do vody na vaření přidá trocha jedlé sody. Zelená zelenina (brokolice, špenát atd.) si zachová přírodní barvu, pokud přidáte do vařen jednu lžičku jedlé sody. 10. Zeleninu, ovoce i salát umyjete důkladně, když přidáte na litr vody jednu až dvě čajové lžičky jedlé sody.
11. Pokud máte příliš kyselé ovoce, tento problém můžete odstranit přidáním špetky sody na 1 kg ovoce. 12. Pokud chcete, aby se fazole a další luštěniny uvařily rychleji, přidejte lžičku jedlé sody na 4 litry vody. Navíc pomáhá i proti nadýmání… 13. I zelí se rychleji uvaří a navíc se zachovají vitaminy – stačí, když přidáte 1 lžičku jedlé sody. 14. Čaj i káva budou zvlášť voňavé, pokud přidáte špetku jedlé sody do šálku. 15. Pro neutralizaci kyselého povlaku a prevenci zubního kazu – vypláchněte ústa po jídle lžičkou jedlé sody přidané do sklenice vody. Jako ústní voda je výborná na afty. Do sodového roztoku jednou týdně ponořit na noc zubní kartáčky (vydezinfikují se). 16. Soda jedlá se hodí při kombinaci s kyselými přísadami, jako je ocet či citrónová šťáva, ale i s jogurtem nebo podmáslím. Vyžaduje však přesné dávkování. Pokud se přidá příliš velké množství, dostanou pokrmy nepříjemnou příchuť! 17. Změkčí maso, naložené v lednici. 18. Pokud trošku sody přidáte do rajčatové omáčky, působí proti kyselinám. 19. Používá se i jako náhrada droždí. 20. Odstraní pach z ryb na rukou. Odstraňuje i pach z myčky nádobí (mezi 2 cykly posypte dno). 21. Do čisticího prostředku na mytí nádobí přidejte 2 lžíce jedlé sody, lépe nádobí umyjí a dostane pěkný lesk. 22. Čistí kuchyňskou desku i ledničku a mikrovlnku. Na vlhký kuchyňský hadřík nasypte trošku sody a otírejte s ní. Nasypte trochu sody na špinavý sporák a snadněji se umyje. 23. Z porcelánu odstraňuje skvrny od kávy a čaje, čistí termosku, houbičky a utěrky na nádobí. (Do 1/2 l vody 2 lžíce sody a jen několik kapek jaru) 25. Čistí připálené hrnce. 5 lžic sody dejte do vody, povařte a nechejte odstát. 26. Do misky dejte v poměru 1:1 jedlou sodu a sůl do koupele a dejte na nádržku WC.
27. Jednou za měsíc dejte do nádržky na WC půl balíčku jedlé sody, nechte celou noc působit a ráno spláchněte. 28. Odstraní zatuchlý vzduch např. v chatě – do ponožky 3-4 lžíce sody a zavěsit do prostoru. 29. Leští stříbrné a zlaté šperky (ne perly), také mramor. 30. Čistí očazené cihly z krbu i zahradní gril. 31. Vmasírovat do vlasů hrst sody – proti lupům. 32. 1/2 šálku jedlé sody přidané do pracího prášku vybělí prádlo. 33. Mnohé skvrny zmizí, když na ně dáme 4 lžíce sody a 1/4 šálku teplé vody. 34. Odmrazuje chodníky. 35. Likviduje plevel mezi prasklinami v chodnících. 36. Udržuje zásaditou vodu v bazénu. * A něco i z medicíny: Následující recept je na rakovinu a prý nezemřel?? žádný pacient. Doktor uvádí: Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení:Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně. Doporučil jsem to klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení této receptury je, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené (zdravý člověk má mít pH 7,3 – 7,5). Rakovina se rozvijí jen v kyselém prostředí organismu ( pod pH 6 ). Kyselost = nemoci!!! Soda je zásada a s pomocí cukru (rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu pomocí jedlé sody. 3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např. 3x denně jedna čajová lžička.
Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, a to dlouhodobě preventivně. Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být (dočasně) nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.
Červená řepa – recepty pro zdraví
Červená řepa je blahodárný kořen. Obsahuje zdraví prospěšné látky a zvyšuje obranyschopnost organismu. Mimo jiné ovlivňuje činnost střev, což se hodí při problémech s průjmy či zácpou. .
Včera 0:00Simona Procházková
reklama
Nálepky:
alternativní léčba
alternativní medicína
bylinky
Bylinky: pěstování a využití nejen v kuchyni
byliny
červená řepa
detoxikace
detoxikace jater
recept
Zácpa
Červená řepa někomu utkvěla v paměti v podobě hnusného salátu ze školní jídelny a jen těžko si k ní hledá cestu zpět. Je to škoda – tato kořenová zelenina se dá připravit velmi chutně a navíc má výrazné léčivé účinky.
Dalších 5 fotografií .
K jídlu je určena pouze podzemní část rostliny. Obsahuje vysoké množství fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku a sodíku. Ze stopových prvků především železo, mangan a měď. Z vitamínů beta-karoten, thiamin, riboflavin, niacin a kyselinu askorbovou. Červenou barvu této zeleniny způsobují pigmenty v buňkách, betalainy.
Řepa barví. I moč
Červená řepa celkově zvyšuje obranyschopnost organismu. Její pravidelná konzumace pomáhá při opakovaných zánětech či respiračních chorobách. Je rovněž vhodná pro lidi s vysokou hladinou cholesterolu a problémech s krvetvorbou. Příznivě ovlivňuje činnost střev, což se hodí při problémech s průjmy či zácpou. Červená řepa rovněž posiluje činnost žlučníku, jater a sleziny. Jen je třeba si uvědomit, že její konzumace zabarvuje stolici i moč do červena.
Nápoj na povzbuzení krevního oběhu a zpevnění žil a cév
Potřebujeme:
•2 dl šťávy z červené řepy
•2 dl šťávy z arónie
•1 dl šťávy z rakytníku
•1 dl šťávy z citronu
Postup: Všechny uvedené přísady smícháme dohromady a popíjíme denně po dobu 6 týdnů.
.
Kořen brzdí rakovinové bujení
Červená řepa má silné antioxidační účinky, to znamená, že snižuje množství aktivních volných radikálů, které svojí přítomností v organismu představují reálnou hrozbu rakovinového bujení. Přirozeně tedy upravuje ideální složení krve.
Vědecké výzkumy potvrdily, že největší podíl na cytostatickém působení červené řepy mají betainy a rostlinné pigmenty – betakyany. Právě tyto látky mají povzbuzující účinek, který zvyšuje odolnost celého organismu. Betain rovněž velmi detoxikuje a tak snižuje množství spouštěčů zhoubného bujení.
Protinádorový nápoj
Potřebujeme:
•2 dl čerstvé šťávy z červené řepy
•1 dl šťávy z mrkve
•1 dl šťávy z chřestu
•1 dl šťávy z celeru
•1 lžíci šťávy z arónie
•1 lžíci šťávy z rakytníku
Postup: Všechny uvedené přísady smícháme dohromady, hotový nápoj popíjíme po douškách 3× denně po dobu 3 měsíců, pak si dáme 14 dní pauzu a můžeme popíjet nanovo.
.
Řepa s citronem rozpohybují lenivá střeva
Červená řepa v kombinaci s citronovou šťávou jsou velmi účinné přírodní prostředky proti zácpě. Při potížích se stolicí si po dobu 3 týdnů dopřejeme tento ranní nápoj:
Ranní nápoj
Potřebujeme:
•3 dl teplé vody
•1 dl šťávy z červené řepy
•1 dl citronové šťávy
Postup: Všechny uvedené přísady smícháme dohromady a vzniklý šejk na lačno vypijeme. Úspěch je zaručen…
.
Jestliže máme dlouhodobé problémy s urputnou zácpou, můžeme vyzkoušet tento postup:
Večer kolem 19 hodiny zapijeme 2 lžíce lněného semene 4 dl vlažné vody smíchané s 1 dl šťávy z červené řepy a 2 lžícemi kvalitního jablečného octu.
Následující den ráno nalačno zapijeme 1 lžíci lněných semen 3 dl teplé vody smíchané s 1 dl šťávy z červené řepy a 1 dl citronové šťávy, pak se snažíme hodinu nic nejíst. Tento postup provádíme po dobu 3 týdnů.
Červená řepa podporuje činnost jater
Betain obsažený v červené řepě pomáhá cholinu vylučovat škodlivý tuk z jater. Dále také zajišťuje tvorbu esenciální aminokyseliny metioninu, který startuje proces nepřetržité detoxikace jater. To je důležité především pro osoby, které pravidelně užívají léky.
.
Nápoj na posílení činnosti jater a žlučníku
Potřebujeme:
•1 dl čerstvé řepové šťávy
•1 dl mrkvové šťávy
•1 lžíci citronové šťávy
Postup: Ingredience smícháme, hotový koktejl popíjíme 3× denně po dobu 6 týdnů.
.
Červená řepa je k mání celoročně, například na farmářských trzích, čerstvá obvykle od června do října (viz KALENDÁŘ ČESKÉHO OVOCE A ZELENINY – kdy co roste). Jako většina kořenové zeleniny se i řepa přes zimu dobře uskladňuje při teplotě kolem 0,5 °C a vlhkosti 85–95 %.
Čtěte dále: Syrové brambory léčí, zelené jsou jedovaté
Simona Procházková
Přírodní terapeutka, zabývá se fytoterapií, aromaterapií, celkově zdravým životním stylem. Autorka několika knih (Léčivá síla čerstvého koření, Děti a bylinky, Podzimní čarování – recepty pro zdraví a Buďme zdraví na jaře i v létě).
.
Zhubněte | KetoDietaBuďte letos v létě atraktivnía štíhlá. Spalujte tuky zdravě!www.KetoDiet.cz
Zhubnul jsem 28 kiloPoradili mi 3 triky dietologickýchporaden. Dost se mi ulevilo.www.Proc-Nehubnu.cz
Dezinfekce potrubíDezinfekce a proplach potrubívnitřních vodovodů a řadůwww.dezinfekcepotrubi.cz
Seznam.cz reklama
Odměnte autora
Jak to funguje? .
Čtěte dále
Mocná koření z babiččiny zahrádky
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Co dělat, aby vám nebylo špatně v autě… bez chemie
Kalendář českého ovoce a zeleniny
GALERIE: Kdy co roste – české ovoce a zelenina
Speciál ZELENINA CHUTNĚ: recepty pro chuť i zdraví
Přehled názorů
Ivy, diky moc za super prinosne informace o sode, citronu, repe a dalsich!!Mej se krasne a ostatni take! Petra:))))